Technopolis tarjoaa ainutlaatuista tukea Oulun start upeille

Technopolis tarjoaa ainutlaatuista tukea Oulun start upeille

Technopolis Oyj investoi Oulussa vahvana sykkivään start up -yhteisöön luomalla yrityksille hyvät puitteet kasvaa ja kehittyä. Technopolis on jo aiemmin lanseerannut aloittaville yrityksille suunnatun start up -paketin, ja nyt on otettu seuraava askel. Oulun Elektroniikkatien kampukselle on rakennettu uuden sukupolven kasvuyrityskeskus, Technopolis Enterprise Center, johon liittyy ainutlaatuinen, veloitukseton yhteistoimintatila.

Vuoden 2013 alussa käyttöön otettu, UpSwingiksi nimetty, yhteiskäyttötila sijaitsee Elektroniikkatie 3:n kiinteistössä ja se on tarkoitettu start upien ja muiden pienten kasvuyritysten yhteiseksi olohuoneeksi. Se on verkottumis- ja toimintatila, jossa rentoudutaan, viihdytään ja vaihdetaan ajatuksia sekä osallistutaan yhteisiin, kaikille avoimiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin.

– UpSwing-tila on veloituksetta yritysten käytettävissä. Näyttävässä tilassa on mm. seinänkokoinen liitutaulu ideointisessioita varten, Av-järjestelmät sekä tilaa jopa 50–100 hengen tapahtumiin. Tila on otettu hiljattain käyttöön ja kun tieto tilasta saadaan leviämään uskon, että jo kevään aikana UpSwingissä alkaa kunnon kuhina, vakuuttaa Business Development Manager Jouko Uusitalo Oulun Technopoliksesta.

Oulussa start upeja pulpahtelee kuin sieniä sateella

Nokian irtisanomisten myötä Ouluun on muodostunut todella vahvaa start up -toimintaa. Nokian tukipaketit ovat auttaneet jo 60–80 start upin syntymiseen Oulussa. – Täällä käy uskomaton pöhinä! Uusia yrityksiä syntyy koko ajan ja niillä on luonnollisesti tarve verkottua ja keskustella toistensa kanssa, mutta myös rahoittajien ja muiden tärkeiden sidosryhmien kanssa. Juuri tätä varten UpSwing-tila on suunniteltu, Uusitalo kertoo.

UpSwingin toiminta on käynnistynyt ehkä hieman odotuksia rauhallisemmin. Uusitalo haastaakin yritykset hyödyntämään Technopoliksen tarjoamaa mahdollisuutta ja ideoimaan yhdessä toimintaa ja tapahtumia – sekä tietenkin käyttämään maksutonta, hyvin varusteltua tilaa monipuolisesti hyväkseen!

– Minun tai kollegojeni tehtävänä ei ole toimia UpSwingin toiminnan johtajana, joten yhteisöltä odotetaan itseohjautuvuutta ja oma-aloitteisuutta annetun mahdollisuuden hyödyntämisessä, Uusitalo kannustaa.

Vielä mahtuu tapahtumia ja tekemistä

Toki UpSwingissä jo tapahtuu. Joka perjantai pidetään yhteinen aamukahvitapahtuma, johon pyydetään yrittäjiä ja eri alojen asiantuntijoita pitämään puolen tunnin alustuksia. Vieraita ovat olleet start up -yritykset itse kokemuksineen, mutta myös rahoittajat ja muut tärkeät sidosryhmät. Joka 2. keskiviikko on järjestetty suljettuja yksityisten rahoittajien ja yritysten välisiä sparrauksia. Myös b-to-b -palveluntarjoajat ovat pitäneet koulutuksia ja järjestäneet tapahtumia. Mitä muuta tarvitaan? Nyt saa ideoida!

Yritys voi kasvaa huone kerrallaan

UpSwing-tilan lisäksi Technopolis on laajentanut start up- ja kasvuyrityksille suunnattuja toimitiloja Elektroniikka 3:n kiinteistössä. Kaiken kaikkiaan Technopolis Enterprise Centerin ja UpSwingin käytössä on lähes 3 000 m2 toimisto- ja yhteiskäyttötilaa.

– Tarjoamme ainutlaatuisen mahdollisuuden start upeille. Ne voivat vuokrata toimitilaa vaikka yhden huoneen kerrallaan. Tällaista mahdollisuutta ei Oulussa tarjoa kukaan muu, Uusitalo huomauttaa.

UpSwingin avajaisiin marraskuussa osallistui yli 40 yritysten ja sidosryhmien edustajaa. Tila osoitti toimivuutensa, heti puheiden jälkeen liitutauluseinä ja valkotaulu täyttyivät erilaisista tulevaisuuden toiminta- ja tapahtumaideoista liittyen erityisesti rahoitukseen ja kansainvälistymiseen.

Tavoitteena onkin järjestää erilaisia kasvuyrittäjyyttä tukevia tapahtumia säännöllisesti yhteistyössä kiinteistön yritysten, Yritystakomon ja Business Oulun sekä ulkopuolisten yhteistyökumppaneiden kanssa hyödyntäen kaikkien toimintaan osallistuvien resursseja.


Käyttäjien kommentteja

Sapotech Oy

Puolivuotias Sapotech Oy on täysverinen start up, joka tarjoaa konenäköön, laser-kuvantamiseen ja moderneihin mittaustekniikoihin pohjautuvia ratkaisuja. Toimitusjohtaja Saku Kaukonen kertoo, että yritys käyttää UpSwingiä taukotilanaan päivittäin. – Tilaa voisivat käyttää useammatkin yritykset. Ehkä me suomalaiset emme ole tottuneet jakamaan yhteisiä tiloja ja avaamaan asioitamme toisille yrittäjille. Se kuitenkin kannattaisi, sillä mekin olemme jo löytäneet synergiaetuja erään yrityksen kanssa. Technopolis on meille erinomainen ympäristö. Hyvät puitteet, neuvottelutilat ja vielä UpSwing. Asiakkaita kehtaa pyytää käymään, vaikka vielä toimimmekin vain yhdessä huoneessa, Saku Kaukonen kiittelee.

 

FixUi Oy

Puolitoistavuotiaan start upin, FixUi Oy:n ydinosaamista on käytettävyyden suunnittelu ja arviointi. Toimitusjohtaja Eeva Kangas kertoo, että yritys käyttää UpSwingiä ahkerasti päivittäin työskentely-, palaveri- ja taukotilana.

– Olemme ahkerasti osallistuneet myös järjestettyihin tilaisuuksiin. Avaamme mielellämme toimintaamme, sillä siten voimme saada uusia asiakkaita. Yhteiskäyttötila ei ole vielä ollut tehokäytössä. Se on niin hieno, että monet käyvät ovella ihastelemassa, mutta eivät uskalla tulla sisälle. On vaikea uskoa, että näin upea tila on ilmaiseksi käytössä, naurahtaa Kangas.