Technopoliksessa on helppo löytää kumppaneita!

Attentio Solutions muutti Espooseen Technopolis Innopoliin viime vuoden lopussa. Edelliset toimitilat alkoivat olla vanhat, eikä siellä ollut kunnollisia palveluita ja mikä tärkeintä – ei ollut naapureita ja elämää. Sellainen paikka ei ole kovin inspiroiva.

Attentio Solutionsin ydintoiminta on toimitusketjun hallinta ja he auttavat yrityksiä, jotka haluavat ostaa tai tuottaa erilaisia tuotteita pääasiassa Aasiasta. Asiakkaita ovat pääosin teollisia komponentteja tarvitsevat yritykset. Euroopassa työntekijöitä on 8 ja Kiinassa 40. ”Toimistomme Kiinan Ningbossa on tärkeä, sillä he pystyvät neuvottelemaan parhaimman hinnan sekä valvovat projektien laatua. Kiinassa kaupantekotapa on erilainen kuin muualla eli aina tarvitaan kiinalainen välikäsi, jotta saadaan paras mahdollinen lopputulos”, kertoo Suomen maajohtaja Ville Rajala. Hän jatkaa,  ”yli 20 vuoden kokemuksella olemme huomanneet, että kiinalaisiin liitetyt uskomukset ja myytit eivät pidä paikkaansa. Kiinasta saadaan tuotteet usein edullisempaan hintaan ja ne tehdään juuri ohjeiden mukaan. Eli tuotteiden tarkka ohjeistus ja paikallinen laadunvalvonta ovat tärkeässä roolissa.”

Technopoliksella on hyvä konsepti

Rajala_aula800.jpg

”Meille on ollut myös tärkeää, että meillä on siistit tilat, jossa kaikki toimii ja palvelut ovat helposti saatavilla. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Technopolikseen, jonka konseptin ansiosta olemme voineet keskittyä omaan toimintaamme. Muun muassa Technopoliksen tapahtumaidea, jossa tutustutaan naapureihin, jotka hyödyttävät ja täydentävät toisiaan toimii meidän käytävällä paremmin kuin hyvin! Myös aulapalvelu on meille tärkein palvelu ja olemme siihen erittäin tyytyväisiä. Meille tulee paljon mallikappaleita, joten lähetämme ja vastaanotamme paljon paketteja. Aulan tytöt ovat aina iloisia ja avuliaita ja heidän kanssaan asiat hoituvat mallikkaasti”, iloitsee Rajala.  

Naapureista yhteistyökumppaneita

Attentio Solutions on kehittänyt omaa softaa, jossa koko projektihallinta on samassa nettipohjaisessa järjestelmässä. “Emme ole löytäneet vastaavanlaista järjestelmää, josta löytyisi kaikki tärkeät tilaamiseen liittyvät asiat ja dokumentit. Päätimme itse lähteä kehittämään softaa ja saimme kolme samassa rakennuksessa toimivaa yhteistyökumppania mukaan projektiimme. Löysin heidät  itse aktiivisesti kyselemällä heidän toiminnastaan törmätessämme Innopolin käytävillä. Naapuristamme olemme löytäneet myös kirjanpitäjän, tavarantoimittajan sekä saaneet arvokkaita kontakteja Kiinassa eri naapuriyritysten edustajilta.”, toteaa  Ville Rajala tyytyväisenä.