Toimistot – kuka niitä tarvitsee?

Toimistot ovat tärkeitä paikkoja meille kaikille, tykkäämme siitä tai emme. Istumme toimistossamme joskus enemmän joskus vähemmän tehden erilaisia työtehtäviä. Toimistossa me ajattelemme, puhumme, luomme, keksimme, seurustelemme – ja joskus jopa itkemme.

Paljon tunnetta ja vielä enemmän intohimoa.

Karri_small.jpgMuistan ajan, kun olin töissä Hewlett-Packardilla, E-palveluiden Bazaarissa melkein 10 vuotta sitten (onko siitä jo noin kauan?). Meidän missiomme oli luoda globaali mobiilikehittäjien yhteisö livenä ja virtuaalisesti (vuonna 1999 me suomalaiset olimme vielä matkapuhelinten pääkaupunki). Meillä oli tosi hauskaa tehdessämme asioita intohimoisesti ja samalla teimme businestä. Kuitenkin asia, jonka muistan parhaiten (mahtavien kollegoiden jälkeen tietysti) oli ”paikka”. Värit ja tuoksu. Ravintolan ruoka. Puiset pöydät. Parasta kahvia. Kaikki ne pitkät tunnit, jotka vietettiin seinien sisäpuolella tavaten ihmisiä, työskennellen ja pitäen hauskaa.

Sanomattakin selvää, että samat jutut pätevät myös nykyiseen työhöni.

Luulen, että voimme kaikki olla samaa mieltä yllä olevista asioista. Mutta jotenkin tuntuu, että ihmiset eivät koe fyysistä työympäristöään tärkeäksi. Kuulen tätä koko ajan kavereiltani.

Eihän se näin mene. Toimisto on yrityksen sydän. Se on se paikka, jossa yrityskulttuuri syntyy. Siellä tehdään taikoja. Vain taivas on rajana siinä, miten tehdään sellaisia työympäristöjä, jotka tukevat työntekijöiden motivaatiota, tarpeita ja tuottavuutta.

Technopolis (hiukan mainosta) on aina (vuodesta 1982 lähtien) ollut edelläkävijä tarjotessaan parhaita ratkaisuja yritysten toimitilatarpeisiin. Me tarjoamme joustavia toimistoja sekä valtavan laajan valikoiman palveluita, jotka auttavat yrityksiä keskittymään omaan ydintoimintaansa. Mikä parasta, me voimme todistaa sen. Asiakastyytyväisyystutkimusten tulokset ovat korkeita ja nousujohteisia. Asiakkaat tuntevat olonsa kotoisaksi tiloissamme. Technopoliksen ravintolat (29) 11 kaupungissa Suomessa, Venäjällä, Virossa ja Liettuassa (ravintola tulossa pian) saavat erinomaisia tuloksia kyselyissämme. Paljon todisteita siitä, että kun valitsee sijoittumispaikkansa viisasti, me autamme yrityksiä, jotta ne voivat keskittyä liiketoimintaansa.

Tämä ei tarkoita sitä, että etätyöt, yhteiskäyttötilat ja vastaavat eivät olisi tärkeitä. Tottakai ovat. Toimisto on kuitenkin paikka, jossa työskennellään. Ja tärkeimpänä, osoite käyntikortissa, onneksi. Hyödyntäkää se!

Technopoliksessa on vahva yrityskulttuuri. Me olemme ylpeitä siitä, mitä teemme ja toivottavasti se näkyy. Me haluamme, että kampuksemme ovat vilkkaita tapaamispaikkoja, joissa verkotutaan ja tavataan uusia tuttavuuksia. Ja ennen kaikkea, jossa tunnetaan olo kotoisaksi!

Karri Hautanen
Johtaja, markkinointi ja palveluiden kehitys