FINWE – kasvua ja kansainvälistymistä Technopoliksen tiloissa

FINWE – kasvua ja kansainvälistymistä Technopoliksen tiloissa

Finwe Oy on ollut Technopoliksen vuokralaisena Oulussa Linnanmaalla yrityksen perustamisesta, eli vuodesta 2006, lähtien. Yritys on VTT:n spin-off ja alkuvaiheen tilavalintoihin vaikutti selkeästi Technopoliksen tarjoamien tilojen läheinen ja hyvä sijainti VTT:n naapurissa sekä tarjolla oleva palvelutaso.

Finwe työllistää tällä hetkellä 11 henkilöä ja toiminta on kansainvälistä. Toimintaa on kehitetty aktiivisesti vuoden 2013 aikana ja tavoitteena on kasvattaa toimintaa etenkin viennin kautta tulevien kahden vuoden aikana.  Finwen toimitusjohtaja, Juha Kela kertoo olevansa tyytyväinen tiloihin sekä niiden sijaintiin keskellä Oulun teknologiakeskittymää. Suuri osa paikallisista asiakkaista toimii samalla kampusalueella.

Ratkaisuja mobiilisovelluksiinChrystall_Ball_video_browser_nexus7.png

Finwe on ohjelmistoyhtiö, joka tarjoaa palveluja ja tuotteita mobiiliratkaisujen tuotekehitykseen. Erityisosaamisalueena Finwellä on mobiiliin vuorovaikukseen sekä anturiratkaisuihin liittyvät tuotteet ja palvelut. Yrityksen keihäänkärkituotteena voidaan mainita 360 VideoBall mobiilisovellus, joka on ladattavissa ilmaiseksi Google Play:stä sekä iOS app storesta. Sovellus mahdollistaa 360 panorama videoiden katselun helposti ja yksinkertaisesti laitetta liikuttelemalla. ”Älypuhelin tai tabletti toimii tavallaan periskooppina täydelliseen 360 videosisältöön”, kertoo Juha Kela. Kehitetyn videosovelluksen pohjalta on solmittu partneruus- ja yhteistyösopimuksia mm. Intelin ja Kolorin kanssa. Kehitystyön tuloksia tullaan jatkossa esittelemään mm. Las Vegasissa CES 2014 sekä Barcelonassa MWC 2014 messuilla Intelin ja Kolorin osastoilla.

Yhteistyötä tapahtumista

Toimitusjohtaja Juha Kela kiittelee Technopolista myös monipuolisten tapahtumien järjestämisestä. Kesäkuussa pidetyssä MoneyTalks Forum tapahtumassa Tampereella Finwe sai mahdollisuuden päästä tapaamaan Ylen edustajia, jotka olivat etsimässä yhteistyökumppanuuksia teknologioita tarjoavien pk-yritysten keskuudesta. Tapaaminen poiki yhteistyökuvion, jossa Finwen 360 panoraamavideoratkaisua päästiin kokeilemaan Ylen tämänvuotisessa Nenäpäivälähetyksessä. Jatkotoimista keskustellaan parasta aikaa ja mahdollisuudet on laajempaankin yhteistyöhön erityisesti nettilähetysten kehittämisen alueella.

Kansainväliset kumppanuudet

Finwe on myös tutustunut Technopoliksen tarjoamiin kansainvälistymispalveluihin, jotka kuuluvat Euroopan laajimman kansainvälistymispalveluita tarjoavan verkoston, Enterprise Europe Network (EEN), piiriin.  Palvelujen avulla voidaan auttaa pk-yrityksiä mm. uusien teknologia- ja liiketoimintapartnereiden etsimisessä.  Esimerkiksi helmikuussa 2013 Finwe oli mukana verkoston Barcelonan MWC (Mobile World Congress) messujen yhteydessä järjestämässä yrityskontaktitapahtumassa, mistä tarttui mukaan potentiaalisia asiakasliidejä. Yhteistyökumppaneita etsitään myös oman yritysprofiilin avulla palvelun yli 50 maata kattavan verkoston alueella. Kiinnostusta ja yhteydenottoja on tullut, nyt kontakteja työstetään eteenpäin.

www.finwe.fi