Red dot –muotoilupalkinto Idem Finlandille Biisafe Buddy –laitteen muotoilusta

Red dot –muotoilupalkinto Idem Finlandille Biisafe Buddy –laitteen muotoilusta

BiiSafe Oy:n BiiSafe Buddy –turvalaite on voittanut kansainvälisen Red Dot –muotoilupalkinnon ”Red Dot Award: Product Design”. Laitteen teollisesta muotoilusta on vastannut Idem Finland Oy:n päämuotoilija, toimitusjohtaja Petri Tuhkanen.

Red dot on maailman arvostetuin muotoilupalkinto. Vuoden 2014 palkintoja Biisafe_310.pngtavoitteli 1816 yritystä 53 maasta yhteensä 4815 tuotteella tai konseptilla. Kansainvälinen tuomaristo arvioi kilpailuun osallistuvat tuotteet monilla kriteereillä, kuten esimerkiksi tuotteen teollinen muotoilu, toiminnallisuus ja laatu. Vuosittain vaihtuvan tuomariston jäsenet ovat tunnettuja muotoilijoita ja muotoilun asiantuntijoita eri puolilta maailmaa, jotka tekevät päätöksensä voittajista itsenäisesti ja puolueettomasti.

”BiiSafe Buddy on sekä teknologialtaan että muotoilultaan innovatiivinen tuote. Red dot –palkinto on osoitus Idem Finland Oy:n kyvystä erottautua ja tuoda lisäarvoa tuotteeseen muotoiluosaamisellaan ja innovaatioillaan”, toteaa Idem Finland Oy:n toimitusjohtaja Petri Tuhkanen.

BiiSafe Oy:n toimitusjohtaja Jouni Suutarisen mukaan henkilökohtainen turvallisuus on nouseva trendi. ”BiiSafe Buddy on älypuhelimen lisälaite, jonka avulla käyttäjät voivat yhdellä napin painalluksella lähettää sijaintitietonsa tai hälytyksen esimerkiksi perheenjäsenten kesken. Sen avulla voi myös etsiä kadonneita avaimia, mikäli BiiSafe Buddyä käytetään avaimenperänä. BiiSafe Buddyn valttina on puettavuus ja sen monet personointimahdollisuudet”, kertoo Suutarinen.

Red dot -palkintogaala järjestetään heinäkuussa 2014 Essenissä, Saksassa.

Yhteystiedot
Jouni Suutarinen, toimitusjohtaja, BiiSafe Oy
jouni.suutarinen@biisafe.com
Puh. 040 158 08 58

Petri Tuhkanen, toimitusjohtaja, Idem Finland Oy
petri.tuhkanen@idem.fi
Puh. 040 508 01 83

BiiSafe Oy on suomalainen mobiilipohjaisia turvaratkaisuja ja niihin liittyviä ohjelmistotuotteita ja oheislaitteita kehittävä yritys. BiiSafen sovelluksen avulla voidaan valvoa kotia, mökkiä tai muuta tärkeää paikkaa. BiiSafe Buddy on mobiililaitteen tyylikäs oheislaite, joka parantaa henkilökohtaista turvallisuutta. www.biisafe.fi

Idem Finland Oy on suomalainen muotoilutoimisto, joka toimii Technopolis Otaniemessä. Yhtiön design–perinteet alkavat jo vuodesta 2004, jolloin Idem Finland Oy:n edeltäjä Idem Oy perustettiin. Toimiva johto osti Idem Oy:n liiketoiminnan keväällä 2013, jolloin Idem Finland Oy syntyi jatkamaan Idem Oy:n liiketoimintaa.   www.idem.fi