Small Folks päiväkoti yhdistää työn ja leikin Technopoliksessa

Small Folks on englanninkielinen päiväkoti, joka avasi ovensa elokuussa  Technopolis Innopoli 1:ssä. Toimitusjohtaja Sandra Geraeds, joka myös työskentelee opettajana päiväkodissa, näki tarpeen englanninkieliselle päiväkodille. Meille lapset ovat yksilöitä, jotka saavat paljon huomiota. Meillä on myös  joustavat aukioloajat ja  keskeinen sijainti.

SmallFolks_thumb.jpgSandra muutti Hollannista vuonna 2011. Huomasin työskennellessäni suomalaisessa perheessä englanninkielisenä lastenhoitajana, että lapsien yksilöllinen huomiointi oli erittäin stimuloivaa heidän kehitykselleen ja minulle palkitsevaa. Idea päiväkodin perustamisesta tuli juuri tuosta tunteesta”, kertoo Sandra.

Sopiva sijainti löytyi Technopoliksesta. ”He todella ymmärsivät meidän henkilökohtaista lähestymistapaa, vaikkakin heidän asiakkaansa ovat usein isompia”, nauraa Sandra. Technopolis Otaniemessä on noin 350 yritystä ja sijaitsee Aalto Yliopiston lähellä hyvien yhteyksien ja pian valmistuvan metroyhteyden lähellä. ” Toimistotilan muuttaminen kodikkaaksi päiväkotiympäristöksi oli iso projekti, mutta kaikki meni hyvin ja Technopolis pystyi tarjoamaan kaiken tarvitsemamme”, kuvailee Sandra.

Small Folksin kohderyhmä on Otaniemessä tai lähettyvillä työskentelevät, Leikkipaikka_thumb.pngopiskelevat tai asuvat perheet. ”Suomalaiset ovat tottuneet siihen, että päivähoito sijaitsee lähellä kotia, kuin esimerkiksi Amerikassa on yleisempää se, että hoito on työpaikan yhteydessä. Siinä säästyy usein aikaa liikkumiselta ja lapsi on lähellä, jos jotain asiaa ilmenee päivän aikana”, luonnehtii Sandra.

”Small Folks opettajat antavat paljon yksilöllistä aikaa ja huomiota jokaisen lapsen kehitykselle. Lapsille on innostava ympäristö, jossa on mukava leikkiä ja oppia. Lapset ovat maksimissaan 14 hengen ryhmissä ja kaikki 0-6-vuotiaat lapset ovat tervetulleita”, mainitsee Sandra.