Petteri Järvinen luottaa lintuperspektiiviin

Suomen ehkä tunnetuin tietotekniikkakirjailija ja kouluttaja Petteri Järvinen kuuluu oikeastaan Innopoli 1:n kalustoon. Hän on pitänyt tukikohtaansa rakennuksessa vuodesta 1992 – siis melkein talon valmistumisesta alkaen.tecnopoli_276.jpg

Järvisen huone sijaitsee viidennessä kerroksessa, jonka avoimelta porrastasanteelta aukeaa laaja näkymä kohti Tapiolaa ja Otaniemeä. Sieltä näkee myös lintuperspektiivistä rakennuksen keskusaulaan.

– Tästä minä kuljen päivittäin ja usein istahdan ja viivyn hetken. Tämä on mainio mietiskelypaikka. Tässä on tehty monet haastattelut ja otettu kuvia avarassa maisemassa. Kuvaan myös itse täällä usein esimerkiksi laitekuvia erilaisista tuotteista, joista kirjoitan artikkeleita. Molemmilla puolilla olevat suuret ikkunat antavat tasaisen valon, Järvinen kertoo.

Järvinen puhuu paljon tietotekniikasta, tietoturvasta, tulevaisuuden visioista ja kaikesta erityisesti tietotekniikkaan liittyvästä. Yritteliäs mies on kirjoittanut vuosien varrella yli 30 kirjaa, pitkälti toista tuhatta artikkelia ja pitänyt liki 2000 puhe- ja koulutustilaisuutta.

Järvinen kirjoitti juttuja Prosessori-lehteen jo armeija-aikanaan 1980-luvun alussa. Suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi toimiessaan Tietokone-lehden kolumnistina peräti 30 vuoden ajan.

– Olen tietääkseni virkaiältäni vanhin Innopolissa yhtäjaksoisesti työskennellyt henkilö. Rakennus sopii täydellisesti tarpeisiini. Sijainti on hyvä ja matka kotoa lyhyt, kuljen sen usein pyörällä tai kävellen. Täällä on kaikki tarpeelliset palvelut.

KUKA?

Diplomi-insinööri Petteri Järvinen, 53, on tietokirjailija, tietotekniikka-asiantuntija ja kolumnisti, jonka yhden miehen koulutus- ja konsultointiyritys Petteri Järvinen Oy on toiminut vuodesta 1992. Hän on työskennellyt aiemmin Topdatassa, Davassa, Nokia Datalla, R. Linturi Oy:ssä sekä Saunalahti/Jippii Groupissa. Järviselle on myönnetty useita palkintoja, mm. Valtion tiedonjulkistamispalkinto, Vuoden ATK-vaikuttaja ja Tietokirjailijat ry:n tunnustuspalkinto. Hän on myös aktiivinen valokuvauksen harrastaja.