Technopolis Vantaa saavutti Leed EB-kultaa

Technopolis Oyj:n koko Vantaan kampus on saavuttanut olemassa olevien kohteiden LEED EB-kultaluokituksen. ”LEED-luokituksen hakeminen olemassa oleville rakennuksille auttaa parantamaan koko kampuksen ylläpitoa, ekotehokkuutta ja tyytyväisyyttä sisäolosuhteisiin.”, toteaa Virve Valonen,  Head of Concept Development & Sustainability.

LEED-sertifiointiprosessin aikana kampukselle tehtiin energiakatselmuksia ja Helsinki_Vantaa_IlmakuvaA_F.jpgenergia- ja vesikalustetehokkuutta parantavia toimenpiteitä, kehitettiin Technopoliksen vihreän siivouksen, hankintojen ja jätehuollon sekä ulkoalueiden hoidon toimintamalleja. Kampus käyttää myös 100%:sti vihreää sähköä.

LEED EB -järjestelmä on U.S. Green Building Councilin (USGBC) kehittämä kiinteistöjen käytön ja ylläpidon ympäristösuorituskyvyn luokitusmenettely, joka perustuu riippumattoman, kolmannen osapuolen tekemään todentamiseen. Saadakseen sertifikaatin rakennuksen tulee täyttää mm. säädetyt energiatehokkuutta, vesitehokkuutta, hankintoja, jätehuoltoa sekä kiinteistön ylläpitoa koskevat ympäristövaatimukset. Technopolis hankkii potentiaalisten olemassa olevien kohteiden lisäksi kaikille uudisrakennushankkeilleen LEED-luokituksen. Myös Vantaan kampuksen 5B (F) -talo saavutti kultaa valmistuttuaan ja 6G-talo tavoittelee luokitusta parhaillaan.

Technopoliksella on nyt 14 LEED-luokituksen saanutta kohdetta. Lisäksi Technopolis Oyj:n oma toimisto Vantaalla läpäisi Green Office- tarkastuksen ja sai säilyttää Green Office- merkkinsä. Lisätietoja www.technopolis.fi

Virve Valonen, Head of Concept Development & Sustainability, Puh. +358 50 467 6014, virve.valonen@technopolis.fi.