Tour de Technopoliksella mahtava fiilis ja upea keli

Kaikkien aikojen ensimmäinen Tour de Technopolis -pyöräilytapahtuma viime sunnuntaina sai liikkeelle lähes sata Technopoliksen asiakasta, osakasta ja muita pyöräilyn harrastajia.

”Liikkeellä on ollut huhu, että koko tämä tapahtuma johtuu minun intohimoisestaTourdeTPKeith1.jpg suhtautumisestani pyöräilyyn”, avasi Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang tilaisuuden. ”Haluan vakuuttaa, että huhu on täysin totta”, nauroi hän päälle.

Sata kilometriä kaunista pääkaupunkiseutua

TourdeTP7.jpgTapahtuma lähti liikkeelle Technopoliksen Ruoholahden kampukselta. Sieltä Lapinlahden rantaa ja Hietarannan uimarannan sivuitse soutustadionille ja edelleen Seurasaarentietä Tamminiemeen. Sitten jatkettTourdetprengasrikko.jpgiin Kuusisaareen, Lehtisaareen ja edelleen Otaniemeen.

Muutama rengasrikko koettiin reitin alkupätkällä, mutta koko matkan mukana kulkenut Fincyclingin huoltoauto auttoi uudet renkaat alle nopeasti. Otaniemen jälkeen melko yhtenäinen porukka löysi tiensä Kilon ja Kauniaisten läpi Bembölen kahvituvalle.

Bembölessä tehtiin pieni uudelleen ryhmittyminen, koska sieltä alkoi vapaa nopeus! Kovakuntoisimmat kärkeen ja pyöräilijäjoukko jakaantui kolmeen tai neljään ryhmään, joista kärkijoukko ajoi todella lujaa ja viimeinen koostui nautiskelijoista, jotka ihailivat Bodominjärven ja Luukin maisemia.

Lahnuksen Shellillä oli ensimmäinen virallinen taukopaikka, jossa muutamat malttoivat joitakin minuutteja pysähtyäkin. Sitten jatkui todellinen maaseutureitti Ketunkorven ja Kuonomäen aavojen peltomaisemien läpi Klaukkalaan. Reitin kaukaisimmasta pisteestä ajo kääntyi takaisin etelään, Vantaanpuiston läpi Tikkurilantielle ja Technopoliksen Vantaan kampukselle.

TourdeTP6.jpgVantaalla Technopolis oli järjestänyt pienen tankkauspisteen, jossa oli tarjolla niin suolakurkkuja ja banaaneja kuin energiapatukoita ja juotavaa. Hengähdystauko oli paikallaan, kun suunnilleen neljännes matkasta oli jäljellä. Keli oli erittäin lämmin ja porukka oli kovin hyväntuulista ja hyväkuntoista.

Viimeinen pätkä kulki Kartanokosken ja Haltialan kautta keskuspuistoon ja takaisin kaupungin hälinään. Keskustasta Baana toi pyöräilijät turvallisesti takaisin päätepisteeseen Ruoholahteen.

Fiilistelyä ja kavereihin tutustumistaTourdeT8.jpg

Vantaan tauolla saimme kyseltyä tunnelmia hiukan rauhallisempaan tahtiin ajaneilta – kärkiryhmä oli jo mennyt menojaan…

Yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista oli Resistentia, josta Harri Salminen kehui loistavaa keliä ja mukavaa kruisailua. Hän ei osallistunut kärjen kisailuun, vaikka kunto olisi siihen luultavasti riittänytkin, vaan fiilisteli ja nautti. ”Jos Piilaaksossa haluaa tutustua uusiin liikekumppaneihin, kannattaa hypätä sunnuntaina fillarin selkään. Sama tuntuu toimivan täälläkin”, arvioi Salminen.

Mika Salonoja M-Filesilta ajoi pitkät pätkät samaa tahtia kahdestaan Salmisen kanssa ja miehet ehtivät vaihtaa ajatuksia niin pyöräilystä kuin työasioistakin. M-Files on kansainvälisesti toimiva ja yksi Suomen nopeimmin kasvavista IT-yrityksistä.

”Onneksi mukana on muitakin kuin urheilijoita”, viittasi hiukan hikinen Salonoja itseensä. ”Mutta minulla olikin henkilökohtainen valmentaja (Salminen). Täällä tuntuu olevan paljon mielenkiintoisia firmoja mukana. Tietenkin myös meidän on syytä olla, olemmehan Technopoliksen kanssa toistemme asiakkaita molempiin suuntiin.”

Raklin Erkki Aalto ja Jyrki Laurikainen tuumailivat, että harmi, kun on niin lyhyt matka jäljellä. Sen verran mukavaa on ollut. Aalto on ajanut tänä kesänä yli 3 000 km ihan tavallisella fillarilla ja oli nyt hankkinut vähän ripeämmän kulkijan, että kehtasi tulla mukaan. Laurikainen säesti, että nykyään kerrotaan mielellään, minkälaisen pyörän on hankkinut.

TourdeTPHIntsalat.jpgPohjoista voimaa edustivat Markku ja Päivi Hintsala Rohde & Schwartz Finlandilta Oulusta. Myös he olivat tutustuneet ja vaihtaneet ajatuksia matkalla muiden kanssa. ”Kun ajaa tunnin rinnan kaverin kanssa, niin suomalainenkin tuppisuu rupeaa siinä puhumaan”, tuumaili Markku Hintsala.

Tapahtuma onnistui yli odotusten

Perillä paluulounaalla oli kovasti tyytyväisen oloisiaTourdeTPpalkinnot.jpg pyöräilijöitä. Rento jutustelu jatkui lautasen yli ja verkottuminen näytti päässeen heti alkuun.

Matka oli sujunut kaikilta hyvin ja suurimmat haaverit olivat olleet rengasrikkoja, mikä tässä lajissa on kovin tavallista. Perillä arvottiin vielä kaikkien osallistujien kesken melkoinen määrä palkintoja kypäristä pyöräilyasuihin, työkalusarjoihin ja muihin tarvikkeisiin. Kaikki huusivat yhteen ääneen ”KYLLÄ”, kun kysyttiin kiinnostusta osallistua seuraavana vuonna.

Juho Suikkari Fincyclingiltä sai paljon kiitosta tarjoamastaan sujuvasta palvelusta huoltoautonsa kanssa. Tarvitsevat saivat sisärenkaita, energiapatukoita, geeliä ja juomia tarpeensa mukaan. Auto sukkuloi näppärästi eri ryhmien väliä tarpeen ja tilanteen mukaan.

Mukana olivat myös entinen ammattilaiskilpapyöräilijä Kjell Carlström sekä nuorten maajoukkueen pyöräilijöitä, jotka toivat tapahtumaan vauhtia.

Tapahtuman jäTourdeTP4.jpgrjestelyistä vastannut Pasi Hiedanpää kehui tapahtuman onnistuneen loistavasti. Palautteiden perusteella osallistujat viihtyivät ja kehuivat vuolaasti tapahtumaa, joka saikin melkein täydet arvosanat. (4,8 asteikolla 1-5).

Ryhmät hajaantuivat jonkin verran, mikä oli ollut odotettua. Kaikki kuitenkin sujui hyvin ja turvallisesti. Reitissä oli joitakin haasteita, joita parannellaan ensi vuonna. Tärkeintä tapahtumassa oli pyöräilyn ja kuntoilun rinnalla tutustuminen ja sosiaalisten suhteiden solmiminen. Perinne on käynnistynyt.

Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 21.8.2016. Tervetuloa mukaan!