Kasvava Ramboll muutti Oulussa ”omiin” tiloihin

Ramboll Finland Oy muutti syys-lokakuun vaihteessa Oulussa Medipoliksesta ja Tutkijantieltä yhtenäisiin tiloihin suunnittelemaansa kiinteistöön Kiviharjunlenkissä. Ramboll saavutti muutolla yhteisöllisyyttä, toiminnallisuutta ja kokonaistaloudellisuutta.
Monitilakonseptia myötäilevä uusien tilojen tilasuunnittelu on myös Rambollin käsialaa ja se tukee yhdessä tekemisen mahdollisuutta. ”Suunnittelutyö on entistä enemmän yksilöllisen työn lisäksi ryhmätyötä, mikä vaatii tiloilta taipumista erilaisiin toiminnallisuuksiin”, sanoo Rambollin johtaja Mikko Hyytinen. ”Harvoin suunnittelija pääsee muuttamaan aiemmin itse suunnittelemaansa kohteeseen”, jatkaa Hyytinen.
 
Muutoksella Ramboll tavoitteli lisää yhteisöllisyyttä, parempaa toiminnallisuutta ja kokonaistaloudellisuutta. Uusissa tiloissa joustavuus ja tehokkuus ovatkin parantuneet huomattavasti ja muutto kahdesta paikasta yksiin yhtenäisiin tiloihin on yhteisöllisyyden edellytys. Toiminnallisuuden takeena olevat tärkeät tukipalvelutkin ovat nyt helposti kaikkien saavutettavissa. ”Technopoliksen kanssa yhteistyössä on pystytty joustavasti
toteuttamaan toiminnallisuuksia tiloihimme ja erittäin tyytyväinen olen kokouskeskukseemme”, sanoo Hyytinen.
 
Uudet tilat ovat Rambollin kasvun mahdollistaja. Yritys työllistää Oulussa lähes 200 asiantuntijaa ja rekrytointi on käynnissä. Pohjoisen suurhankkeiden käynnistyminen tulee lisäämään suunnittelupalveluiden ja suunnittelijoiden kysyntää Oulun alueella. Modernit tilat lisäävät yrityksen houkuttelevuutta myös rekrytoinnissa. Kiviharjunlenkin alueen imago paranee nyt muutoinkin. Technopolis on panostanut koko Kiviharjunlenkin viihtyisyyteen uusimalla sisäpihaa ja koristelemalla kiinteistön runsaita kivijalkoja. ”Meillä on vaihe vaiheelta toteutettava suunnitelma, josta ensimmäiset vaiheet on jo toteutettu”, sanoo Technopolis Oulun johtaja Marko Lind. ”Samalla kampuksella on aloittanut sieltä aikaisemmin puuttunut ravintola ja omakin kokouskeskuksemme”, jatkaa Lind.