Technopolis grupp laieneb Rootsi turule

Technopolis grupp, kuhu kuulub ka Ülemiste City arendaja Technopolis Ülemiste, laieneb Rootsi turule. Ettevõte ostis Göteborgis linnaku, mis hakkab kandma nime Technopolis Gårda. Leping hõlmab 34 300 ruutmeetrit, mille ostuhind on 126,6 miljonit eurot (1177 miljonit Rootsi krooni).

„Oleme pikka aega otsinud sobivat linnakut Rootsis ja oleme viimaks jõudnud sihile. Technopolis grupil on väga selge kasvustrateegia ja järgime rangeid kriteeriume ostmisel. Gårda linnak Göteborgis on suurepärane täiendus Technopolise olemasolevale 20 linnakust koosnevale võrgustikule,“ ütles Technopolis grupi tegevjuht Keith Silverang.

Silverangi sõnul avab ost ettevõttele uusi võimalusi Rootsi turul. „Oleme eksportinud Technopolise kliendikeskse büroopinna- ja teeninduskontseptsiooni peale Soome edukalt juba nelja riiki. Nüüd on meil esmakordselt võimalus katsetada oma kontseptsiooni Rootsi arenenud turul. Olen kindel, et saavutame ka seal edu.“

Ostetud linnak asub Gårda linnaosas Göteborgi kesklinnas. Piirkond on linna kõige kiiremini kasvav büroode koondumiskoht, kus vabade büroopindade saadavus on alla nelja protsendi. „Göteborg on jõuliselt kasvav Helsingi suurune linn. Leidsime suurepärase linnaku vaid 15-minutilise jalutuskäigu kaugusel pearaudteejaamast, ka paljudele spordi- ja muusikafännidele tuntud Ullevi staadioni vastast. Asukoht ja laienemisvõimalused pakuvad palju valikuvariante linnaku edasiarendamiseks,“ ütles Technopolise rahvusvahelise kasvu eest vastutav juht Karita Huotari.

Technopolise jaoks on oluline olla kliendile lähedal ja ettevõte alustab otsekohe värbamist Rootsis. Linnaku klientide hulka kuuluvad Telia, Fujitsu ja GoExcellent.

„Jätkame laienemist nii Rootsis kui ka oma muudel sihtturgudel Põhjamaades ja Baltikumis, kui leiame oma investeerimiskriteeriumidele vastavaid linnakuid. Antud tehing toetab meie strateegiaperioodi 2015–2020 10%-list müügi puhaskäibe aastakasvu eesmärki,“ ütles Technopolise investeerimisjuht Otso Halsti.

Täiendav informatsioon:

Gert Jostov, Technopolis Ülemiste AS juhatuse esimees

Tel: + 372 521 2344; e-mail: gert.jostov@technopolis.ee