AS Technopolis Ülemiste puhaskasum kasvas 2017. aastal rekordilised 68%

Ülemiste City ärilinnakut arendava AS Technopolis Ülemiste puhaskasum kasvas 2017. aastal 68% ulatudes 12 miljoni euroni ja käive 5% ulatudes 13,6 miljoni euroni, mis on ettevõtte kõigi aegade parim tulemus. Kulumieelne tegevuskasum EBITDA oli 8,9 miljonit eurot ja kasvas mullusega võrreldes 4,3%. Technopolis Ülemiste ASi omakapital moodustas aruandeperioodi lõpus 68,4 miljonit eurot.

„2017. aasta oli ettevõtte senise ajaloo edukaim, millele andis hoogu eelkõige pakutavate üüripindade kõrge täituvus ja tulemusrikas teenuste müük,“ ütles Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov. „Meie poolt üürile antav pind Ülemiste City linnakus ulatub täna ca 72 000m²-ni, millega oleme suurim büroohoonete omanik Tallinnas.“

Mullu oli Gert Jostovi sõnul mitmete suuremahuliste ja pikalt ette planeeritud projektide käivitamise aasta. „Aasta möödus eelkõige Alexandre Liwentaali nimelise 13-korruselise uue büroohoone ja parkimismaja ehituse tähe all aadressile Lõõtsa tänav 11 ja 12. Parkimismaja avati juba veebruari keskel, uus büroohoone netopinnaga üle 9 000 m² valmib käesoleva aasta suveks,“ selgitas Jostov.

Lisaks renoveeriti mullu aadressil Sepapaja tn 2 asuv 900 m² hoone, kus 2017. aasta juunis avas uksed Selveri toidupood. Kauplus on suunatud eelkõige linnaku 8000 töötaja teenindamiseks.

2017. aastal jõudsid lõpule ka detailplaneeringu muudatused, mille kohaselt on ettevõttel võimalik rajada Suur-Sõjamäe, Lõõtsa, Ääsi ja Valukoja tänava vahelisele 4,41ha alale kaheksa uut büroohoonet kogumahus 80 000m² ja kaks uut 500-kohalist parkimismaja. Hoonestuse investeerimisotsust ei ole ettevõte veel langetanud.

„Detailplaneeringu esimeses etapis oleme juba alustatud uue Sepapaja tn 1 asuva büroohoone ja selle juurde kuuluva 500 kohalise parkimismaja ning Linnaväljaku projekteerimist,“ sõnas Gert Jostov.

Tallinn

Ülemiste

Technopolis Ülemiste pakub sobivaid bürooruume erineva suurusega ettevõtetele. Ükskõik, kas sinu ettevõte vajab pikaajalist kontorit või eelistab paindlikku tööruumide kasutamist, meie teeme töö tegemise võimalikult mugavaks ja …